Wie is Lies?Ik ben Lisette Venselaar, 35 jaar. Ik woon, werk en geniet van het leven in Frankrijk. Samen met mijn vriend Arjan woon ik in een klein gehuchtje in Zuid-West Frankrijk, Rignac genaamd. Wij hebben daar onze eigen chambres & table d'hôtes opgezet: La Panacée.
Gedurende het seizoen werken wij ons een slag in de rondte. Daar staat tegenover dat wij in de wintermaanden lekker kunnen relaxen. Een prima combinatie vinden wij.

Van kleins af aan ben ik al een echte leesfreak. Ik verslind het ene boek na het andere en vaak struin ik het internet af op zoek naar nieuwe boekrecensies. Het liefst lees ik in het Nederlands. Franse boeken zijn voor mij nog wel echt een opgave en aangezien ik tijdens het drukke seizoen lees voor ontspanning, bewaar ik Franse exemplaren voor de rustige wintermaanden.

Naast gewone boeken lees ik ook veel kookboeken. Gedurende 7 maanden koken wij 7 dagen per week voor onze gasten. Ik ben dus altijd op zoek naar nieuwe recepten en doe op deze manier inspiratie op. Voor dit specifieke genre heb ik een aparte pagina aangemaakt op deze blog.

Aangezien ik in Frankrijk woon zorg ik ervoor dat ik altijd een voorraadje Nederlandse boeken in huis heb. Deze bestel ik regelmatig via bol.com. Vrienden en familie brengen de boeken dan vervolgens voor mij mee.

Deze blog is eigenlijk een combinatie van twee passies: lezen & schrijven.
Schrijven is namelijk ook een grote hobby. Zo heb ik over ons Franse avontuur ruim twee jaar lang een maandelijkse column geschreven voor de Ariadne at Home.

Ik ben deze boekenblog gestart om mijn leeservaringen te delen en mijn persoonlijke boekentips te geven.
Het zou leuk zijn als volgers van deze blog mij leuke leessuggesties mailen. Een selectie daarvan zal ik als leestip op deze blog vermelden. Hopelijk onstaat zo gaandeweg een enthousiast lezersplatform.